Foto's: website Jan van Westenbrugge

Jan van Westenbrugge (1948) in Kerkwerve (Zld.) geboren. Al op jeugdige leeftijd volgde hij orgellessen bij zijn vader. Hij studeerde achtereenvolgens bij Jan Brandwijk, Willem Oranje, Jan J. v.d. Berg en Herman van Vliet. Deze laatste gaf hem ook inzicht in de registratiekunst en registratiekeuze. In 1973 behaalde hij het diploma kerkorganist van de N.O.V. te Utrecht, waarbij André Verwoerd zijn examinator was. Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan orgelconcoursen in Elburg en Meppel en kreeg daarbij hoge waarderingen van de jury.
Jan van Westenbrugge is sinds 1974 de vaste organist van het Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk in Wateringen.
Na jaren van hard studeren ontpopte Jan van Westenbrugge zich als een veelzijdig musicus. Via de radio was hij diverse keren solistisch te beluisteren. In 1984 maakte hij een tournee door Duitsland en in 1989 een concertreis door Italië. Ook heeft Jan van Westenbrugge diverse plaat- en CD opnames gemaakt in o.a. de Martinikerk in Bolsward, de Lutherse kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Breda, de St Joriskerk in Amersfoort, de Grote Kerk in Maassluis en de Hervormde kerk in Wateringen.
Vanaf 1981 heeft Jan van Westenbrugge een leerlingenpraktijk gehad en leidde hij cursisten op tot kerkorganist. Tevens was hij zeer actief als begeleider van diverse koren en (nog steeds) in bijzondere kerkdiensten.