Foto's : Sjaak Verboom

Jan Peter Teeuw (1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk, Wilhelminakerk en Christus is Koningkerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.

Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Opus 10, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D) en Sthenos Musica. Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Opus 10 en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD. In 2017 publiceerde Jan Peter een nieuw kerstoratorium, 'De belofte vervuld' voor koor, orgel, piano, trompetten, fluit en hobo.

Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD's, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD's maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.

Jan Peter is dirigent van Chr. Koor 'Rejoice' (Ridderkerk) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland) In het verleden was hij dirigent van Chr. Gem. Koor 'Maranatha' (Rotterdam), Chr. Jongerenkoor 'Deum Fidentes' (Polsbroek), Chr. Gem. Koor 'Canticum' (Gouderak), Chr. Gem. Koor 'Sursum Corda' (Stolwijk) en het Grace Ladies Choir (Rotterdam).

Naast zijn werkzaamheden als musicus is Jan Peter directeur van een basisschool en onderwijsadviseur bij de Gouwe Academie.

info@sthenosmusica.nl    

www.sthenosmusica.nl